No és ben bé que sigui possible topar-se amb l’Eugenio, passejant per Terrassa… Però sí que és cert que el món del cinema l’està revivint, aquests dies a les instal·lacions del Viver de Torrebonica (dependents de la Terrassa Film Office).

Allà es roda un biopic sobre la figura del cèlebre humorista, mort l’any 2001. La pel·lícula de ficció es dirà “Saben aquell”, que escriu i dirigeix David Trueba a partir dels seus primers anys de carrera.

L’actor David Verdaguer es fica en la pell d’aquest referent de l’humor que va passar de la música a l’acudit a la Barcelona dels anys 60 i 70, mentre que Carolina Yuste interpreta a Conchita, la primera dona de l’artista i clau en la seva carrera.

El projecte compta amb la direcció de Trueba, influent director (“Soldados de Salamina” va ser la seva obra més taquillera), però també escriptor (com “Queridos niños”, molt pertinent per aquests dies electorals que vivim).

A més a més, coincideix en el temps l’estrena de diferents films rodats a Terrassa. És el cas de “Marlowe”, amb el cèlebre actor Liam Nesson, que es va preestrenar abans d’ahir a Manresa (ciutat que va viure com convertien el mític restaurant Miami en un local de Los Angeles dels anys 30). Terrassa també va acollir part del rodatge.

 

Font: Diari de Terrassa