Terrassa, 5 de juny de 2017.- L’Obra social “la Caixa” ha destinat 3.000 euros a la Fundació Sant Llàtzer de Terrassa per la realització d’un projecte social adreçat a persones amb demència.

Es tracte d’un projecte que té per objectiu sumar l’experiència professional i l’expertesa docent per tal de revertir-les en les persones amb demència així com donar resposta a les necessitats de la comunitat, fruit de les interaccions i activitats entre els diferents actors: equip docent i estudiants de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) i, professionals assistencials i pacients  de l’Hospital Sant Llàtzer del Consorci Sanitari de Terrassa.

El projecte “Intervenció multisensorial per a persones amb demència” treballa l’estimulació multisensorial mitjançant un model de teràpies no farmacològiques que milloren la qualitat de vida de les persones amb demència a nivell de percepció i interpretació de l’entorn.

Aquest projecte es troba en fase inicial i gràcies a la col·laboració de l’ Obra Social “la Caixa” es facilitarà el seu desenvolupament i posada en marxa.

La Fundació Sant Llàtzer és una Fundació privada amb més de 400 anys d’història que treballa per dur a terme projectes en benefici de la societat. Ho fa utilitzant la docència, la recerca, la innovació i el seu patrimoni cedit majoritàriament per persones que volen construir una societat millor.

Obra Social ”la Caixa”: Més compromesos que mai

L’Obra Social ”la Caixa” ha consolidat la seva activitat durant el 2016 amb l’objectiu de construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten. L’any passat, i a través de l’Obra Social,  ha atès 9,9 milions de beneficiaris que van participar en 46.209 iniciatives. De cara al 2016, l’entitat disposa d’un pressupost de 500 milions d’euros, la mateixa partida que els vuit anys anteriors i que la consolida com la fundació més important de tot l’Estat espanyol per recursos invertits en acció social i en una de les més importants d’Europa i d’arreu del món. Els programes socials continuaran essent prioritaris aquest any, amb la lluita contra la pobresa infantil i el foment de l’ocupació com a principals banderes.

 

Notícia a ElMón

Notícia Diari de Terrassa