Benvinguts a pagès és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, ramats, barques i obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor i tastar aliments deliciosos de proximitat als restaurants de cuina de territori amb producte local de temporada.

La FSLL juntament amb l’Ajuntament de Terrassa hi participem oferint  una visita al Mas de Can Viver de Torrebonica, amb el nom de “Vine a conèixer els secrets de Torrebonica  de Terrassa”.

Aquesta visita us permetrà descobrir la història d’aquest majestuós edifici; un Mas modificat al 1911 per acollir un sanatori al voltant del qual s’hi van desenvolupar diversos horts i s’hi van aixecar algunes cases.

Aquest petit territori del Vallès Occidental va arribar a ser nucli generador d’activitat agrícola amb els seus horts i granges des de l’època medieval fins pràcticament finals del segle XX. Amb motiu de la celebració d’una nova edició de Benvinguts a Pagès, també podreu conèixer l’actualitat agrícola de la nostra ciutat amb la visita a la finca de Torrebonica tot passejant de la mà dels productors de l’Hort del Silenci, una empresa agrícola que té a Torrebonica 5 hectàrees de conreu ecològic certificat, i on hi trobarem tant conreus en extensiu, com el cigró o la llentia, com hortalisses.

+ Info: https://benvingutsapages.cat/

Visita 2019