La façana de la històrica Clínica del Remei està d’obres. Els operaris, enfilats a la bastida, treballen des de fa dies amb la rehabilitació exterior d’aquest edifici de la plaça del Dr Robert, que tot just va ser construït ara fa 105 anys.

El rentat d’imatge de la façana inclou la restauració de les emblemàtiques lletres de l’antiga Clínica de Nuestra Señora del Remedio, a més de la reparació de diversos desperfectes i la renovació d’algunes finestres. L’equipament havia estat primer un centre sanitari assistencial, després seu de la Creu Roja i a dia d’avui acull una part de les aules de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa.

La Clínica del Remei té la seva importància arquitectònica. Va ser projectada per Lluís Muncunill el 1917, amb trets característics del modernisme industrial. L’immoble està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Les obres han arrencat aquest juliol per evitar coincidir amb el calendari acadèmic de l’Escola d’Infermeria i del Centre de Formació Professional Sant Llàtzer. La previsió es que es puguin acabar el setembre, abans de l’inici del curs escolar. Els treballs per rehabilitar la façana compten amb un pressupost de 170.000 euros.

 

Font: Canal Terrassa