La Clínica del Remei, situada a la plaça del Dr Robert, és un edifici amb molta història i, també, amb la seva importància arquitectònica. Va ser projectat per Lluís Muncunill el 1917, amb trets característics del modernisme industrial. Ara, 105 anys després de la seva construcció, aquest immoble catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local rebrà un rentat d’imatge amb la rehabilitació de la seva façana.

El projecte inclou la restauració de les emblemàtiques lletres de l’antiga Clínica de Nuestra Señora del Remedio, a més de la reparació de diversos desperfectes i la renovació d’algunes finestres. L’equipament havia estat primer un centre sanitari assistencial, després seu de la Creu Roja i a dia d’avui acull una part de les aules de l’EUIT.

Precisament, per evitar coincidir amb el calendari acadèmic de l’Escola Universitària d’Infermeria i del Centre de Formació Professional Sant Llàtzer, està previst que les obres s’executin aquest estiu, entre el juliol i el setembre. Els treballs per rehabilitar la façana compten amb un pressupost de 170.000 euros i l’actuació està a l’espera de rebre properament la llicència de l’Ajuntament.

 

Font: Canal Terrassa